Robotiseren zet de data-analist in zijn kracht

  Minder dan 1 minuut

Onze collega Wouter Teunissen heeft in het IT-gespecialiseerde blad AGConnect zijn blog ‘Robotiseren zet de data-analist in zijn kracht’ gepubliceerd.

Met robotic process automation kan een data-analist een groot deel van zijn taken automatiseren. Moet de data-analist bezorgd zijn om zijn baan?

Stel je eens voor: je start als data-analist je computer op en in je mailbox tref je meldingen aan dat de gewenste (en geplande) rapportages succesvol zijn samengesteld. In een volgend mailbericht zie je meteen dat er een signaal wordt gegeven aan de verantwoordelijk manager. Er moet extra aandacht gegeven worden aan de opvallende stijging van een specifieke waarde die in de samengestelde rapportage zichtbaar was. De verantwoordelijk manager heeft ook al gereageerd en je dankt voor deze signalering. Vervolgens kun je het creatieve aspect van het werken als data-analist weer verder oppakken en doorgaan met je werkzaamheden om nog meer rapportages te realiseren. Lees meer op de website van AGConnect.

Deel dit artikel