Hoogbegaafde jongeren in Ghana loopbaankansen geven dankzij SCRUM

  4 minuten

Scrum training in Ghana

Enkele maanden vroeg O&i aan ons (Nick en Hugo) om 15 trainees op te leiden tot Scrum Master in Ghana bij Maxim Nyansa. Maxim Nyansa is een sociale onderneming in Afrika met de missie om loopbaankansen te creëren voor jonge mensen in de wereld van IT. O&i draagt al enkele jaren bij aan deze missie door het geven van Scrum training.

De laatste weken voor vertrek troffen we de nodige voorbereidingen: bezoek aan de ambassade, vaccinaties en natuurlijk de voorbereiding van de training zelf. Met ons hoofd zaten we al in Ghana maar als je in het vliegtuig zit, landt het pas echt: we gaan naar Ghana Scrum-training geven!

Ghana: bijzonder land met veel mogelijkheden

Het moment dat je het vliegtuig uitstapt en voor het eerst een voet zet in Ghana dan voelt alles direct anders. Je voelt de warme vochtige lucht, je ruikt de houtskoolvuurtjes, je hoort andere accenten en alles ziet er anders uit. De mensen, de sfeer, de gebouwen, het voelde direct anders. Tussen alle taxichauffeurs door kregen ontvingen we een warm welkom door de manager van Maxim Nyansa en een trainee, zij brachten ons naar het nieuw gebouwde huis. Alles was hier aanwezig: internet, lopend water, een douche en goede bedden. Aan alles zag je: hier wordt iets voor de toekomst gebouwd. We stappen in het nieuwe Afrika.

Blij verrast waren we daarna ook met de trainees: gemotiveerde, enthousiaste jongeren die willen groeien tot succesvolle professionals. Ze voelden zich enorm gezegend om deel te kunnen nemen aan het trainingsprogramma en wilden absoluut iets maken van het leven, ongeacht hun achtergrond. In deze groep zaten toekomstige data-scientists, programmeurs (o.a. JAVA, C#, C++), UX-designers en meer. De mogelijkheid die Maxim Nyansa hen biedt, is voor hen een lot uit de loterij. Dit merkten we duidelijk in de motivatie en het enthousiasme van de trainees.

Ghana lijkt een perfect land om het nieuwe India te worden: iedereen spreekt Engels en de infrastructuur ontwikkelt zich op hoog tempo door. Een ander bijkomend voordeel is het tijdsverschil van twee uur met Europa. Dit maak de communicatie met Europese klanten eenvoudiger. Ghana is al vele jaren één van de meest stabiele landen in Afrika en het wordt ook wel de Gateway to Africa genoemd omdat het zo toegankelijk en veilig is. Er is een jonge, goed opgeleide bevolking, en de ICT sector groeide vorig jaar met 25%

Er is tegelijkertijd nog veel ruimte voor ontwikkeling: de gemiddelde Ghanees leeft van omgerekend 100 euro per maand en er is nog veel werkloosheid, vooral onder jongeren. Maxim Nyansa richt zich op deze doelgroep en heeft de missie om werkgelegenheid te creëren voor jonge mensen die nu nog regelmatig uit wanhoop via het illegale circuit naar Nederland proberen te komen.

Scrum Training in Ghana: wel even wennen

Op basis van adviezen van collega’s hadden we de training ruim ingepland, zodat we goed de tijd konden nemen voor uitleg en praktijkvoorbeelden. De eerste trainingsdag stond het bespreken van het gedachtegoed, de geschiedenis en hoe Scrum werkt in relatie tot andere methoden van projectmanagement op het programma. De trainees maakten zich de stof snel eigen en we kregen al vroeg diepgaande vragen als: Hoe werken Scrum Master en Product Owner samen? Hoe implementeer je Scrum? Wat voor een rol heeft een manager? Het was duidelijk: deze trainees deden bepaald niet onder voor de betere Nederlandse studenten.

Na de eerste trainingsdag werd dit tempo doorgezet. Tot laat in de avond werden vragen gesteld over zowel de theorie als ons werk in Nederland. We kozen ervoor om tijdens de training meer ruimte te creëren voor interacties en de simulation game. Vooral dat laatste was even wennen voor de trainees: het leek zo makkelijk op papier, maar de praktijk is toch echt lastiger!

De simulatie-game is een oefening voor Scrum in de praktijk. Het onderwijs in Ghana is voornamelijk theoretisch ingericht, dus dit was wennen voor de trainees. Het doel van de game was het maken van een strand-resort in twee groepen. Wij speelden de klant en hadden volledig verschillende wensen. Na de eerste spelrondes bleek dat beide teams vanalles hadden bedacht wat de klant nooit had gevraagd (Yogalessen en een Karaoke bar): hilariteit ten top maar het leerde hen vaker vragen aan de Product Owner te stellen. Na twee korte sprints kwam de Product Owner al met concretere vragen naar ons toe: “hoe hoog moeten de huizen”, “moet er schaduw bij de strandstoelen” en “welke prioriteit heeft de waterval bij de glijbaan?”. Uiteindelijk hebben beide teams het beachresort succesvol mogen opleveren, maar de welbekende quote kwam tot z’n recht: “Scrum: easy to learn, difficult to master”.

Conclusie

De trainees hebben zaterdag het examen glansrijk gehaald, dus we kunnen terugkijken op een perfecte week. Terugkijkend is er bij ons geen twijfel: deze gedreven jongeren kunnen het ver schoppen als ze maar de kans krijgen. Maxim Nyansa is hier een perfecte springplank voor en wij zijn blij hier een bijdrage aan konden leveren!

Over Maxim Nyansa

Maxim Nyansa biedt de jongeren in deze kansarme gebieden een kans om zich te ontwikkelen tot een ICT-professional. “We believe they have great potential, but they can be helped by a little push to climb to the next branch of the tree of their personal development”

Maxim Nyansa heeft als slogan “het beste van beide werelden” en is een organisatie opgezet door Diana van der Stelt (oud-topambtenaar van o.a. de NVWA) en Stanley Kwakye Dankyira (met een loopbaan in de telecommunicatie en het onderwijs). Maxim Nyansa gelooft dat ICT een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het nieuwe Afrika. De stichting zet in op verbetering van het onderwijs op scholen, en het voorbereiden van jonge mensen op de arbeidsmarkt als IT-er. Ze zijn op dit moment nog afhankelijk van financiële donaties, maar willen zo snel mogelijk onafhankelijk worden door samenwerking met bedrijven en het aanbieden van trainingen en examens. Er zijn inmiddels bovendien al verschillende bedrijven gestart door jonge mensen die bij Maxim Nyansa zijn getraind, zoals fairtrade softwarebedrijf Trinity Software Center in Kumasi (www.trinitysoftwarecenter.com).

Hoe kan jij helpen?

Maxim Nyansa kan hulp gebruiken op verschillende manieren:

  1. ICT-opdrachten uit te besteden aan Ghanese professionals
  2. Aanbieden van trainingen en relevante (internationale) certificaten
  3. Leveren van oude hardware voor scholen
  4. Financiële donaties of hulp met het werven hiervan.

Voor contact en meer informatie:
https://www.maximnyansa.com/

Voor het doneren van hardware voor scholen:
http://www.computer4schoolsghana.org/

New call-to-action
Deel dit artikel