Training Process Mining

De digitale transformatie zorgt voor een andere werkwijze binnen organisaties, waarin organisaties zich bewegen naar een data gedreven besluitvorming en waar binnen de klant daadwerkelijk onderdeel is van de organisatie processen. Het klantbelang staat centraal (ook binnen de overheid). Om scherpte te behouden in een veranderlijke markt, moeten organisaties steeds sneller kunnen analyseren en bijsturen. Data gedreven analyse stelt organisaties in staat de tijd die nodig is om analyses uit te voeren, te verkorten. Process Mining is voor organisaties de ideale techniek om te beginnen met data gedreven analyses.

Wat ga je doen?

Tijdens de training Process Mining ervaar je hoe data snel interessante inzichten biedt en helpt je verhaal te onderbouwen. Je gaat vooral zelf aan de slag met het analyseren van data en processen, er komen diverse praktijkcases aan bod en er is ruimte om ervaringen met collega-organisaties te delen.

Dit leer je

Na de training heb je een goede basiskennis van Process Mining, de toepassingen en ben je in staat om zelfstandig (eenvoudige) proces analyses uit te voeren. Je bent bekend met het belang van een goede voorbereiding en weet op een juiste manier vraagstellingen te formuleren. De nadruk tijdens deze training ligt op zelf doen en de hoeveelheid theorie is zoveel mogelijk beperkt.

Gedurende de cursus komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • Introductie in Process Mining, theorie en tooling
  • Het voorbereiden van een data analyse, zoals het opstellen van een projectplan en het formuleren van de scope
  • Het voorbereiden van data en controleren van de kwaliteit
  • Uitvoeren van een data analyse en in kaart brengen van knelpunten
  • Het verbeteren en veranderen, inzicht in verbeterkansen, effecten en implementeren van de maatregel 

De training wordt verzorgd door een ervaren deskundige, die vanuit zijn achtergrond direct de vertaling legt naar de praktijk. Na afloop van de training ontvang je het certificaat ‘Process Mining’. O&i is een Accredited Consulting Practice  en aangesloten bij het OOa.

 

Binnen dit vakgebied bieden we de volgende vervolgopleidingen aan:
Customer Journey Data Analist
Processen ontwerpen en modelleren

Data & locatie

Op dit moment zijn er nog geen data bekend.

Naast de open inschrijvingstrainingen bieden we deze training ook als inhouse training aan. Neem voor meer informatie contact op met Jan Mandemakers.