Training Introductie Scrum

Gedurende de training introductie Scrum maak je kennis met het Scrum gedachtegoed en principes. De Scrum methode wordt in projecten veel gebruikt om efficiënter en effectiever resultaat te behalen. Naast het delen van kennis (theorie), is de training vooral interactief van aard.

Wat ga je doen?

Scrum leer je niet door er over te praten, maar door ermee te werken. Naast een deel theorie waarin de kaders en uitgangspunten worden gedeeld ga je zelf aan de slag met de technieken. Zo oefenen we met de thematiek, zoals het opzetten van Scrum bijeenkomsten, het plannen van items met behulp van planningspoker en het invullen van specifieke rollen.
Op deze wijze ontwikkel je enerzijds de kennis van de Scrum methodiek en anderzijds de kunde van de specifieke eigen rol invulling. De training legt hiermee de basis om op een leuke en leerzame wijze de Scrum methode te  ervaren en te beheersen en daagt u uit om vanuit eigen rol en functie daarin verder te ontwikkelen.

Dit leer je

Gedurende de training  komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • Scrum Framework
  • Product en Sprint Backlog
  • De rollen, Product Owner, Scrum Master en Developmentteam
  • Vier Time Boxed Events: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review en Sprint Retrospective
  • Relevante Scrum regels
  • Ervaringen Kort cyclisch werken met Scrum
  • Oefenen en ervaren met aantal Scrum technieken

De training wordt verzorgd door een ervaren deskundige, die vanuit zijn achtergrond direct de vertaling legt naar de praktijk. Na afloop van de training ontvang je het certificaat ‘introductie Scrum’. O&i is een Accredited Consulting Practice  en aangesloten bij het OOa.

 

Binnen het thema Business Agility bieden we ook de volgende (vervolg)opleidingen:
SCRUM Master
Implementeren in een wendbare omgeving

 

Meer informatie

De training ‘Introductie Scrum’ bieden we alleen aan als inhouse training. Neem voor meer informatie contact op met Jan Mandemakers.