Training continu verbeteren van processen

Als organisatie wil je de klant persoonlijk én zo efficiënt mogelijk kunnen bedienen. Dit vraagt om dynamisch procesmanagement, waarbij standaardisatie en flexibiliteit in processen belangrijk zijn. Er is meer behoefte aan maatwerk. Efficiënter en dus slimmer produceren vindt continu plaats.

We kunnen gebruik maken van de toenemende aanwezigheid van data. Waar vroeger vooral intuïtie de besluitvoering dreef, is het nu mogelijk om processen datagedreven te verbeteren. Dit zorgt voor meetbaar betere prestaties, zoals kortere doorlooptijden, minder fouten, verhoogde productiviteit of bijvoorbeeld verminderde kosten.

Wat ga je doen?

Het verhogen van de productiviteit kan door bedrijfsprocessen continu te verbeteren. Dit vereist aandacht voor procesmanagement en sturing. Tijdens deze training doe je zowel praktische als conceptuele kennis op van verschillende methodes voor procesoptimalisatie. Onder meer Lean Management, datagedreven procesverbetering en zaakgericht werken zijn onderwerpen in deze training. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe rol van de proces professional binnen de organisaties en specifieker het implementeren van nieuwe processen.

Dit leer je

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen bod:

  • Ontwikkelingen in het procesdenken zoals agile werken, data gedreven besluiten nemen
  • Veranderende rol van de proces professional en de kracht van persoonlijk leiderschap
  • Framework voor procesverbeteringen en het implementeren hiervan
  • Benaderingen voor procesoptimalisatie, zoals Lean Management, Six Sigma en de knelpuntentheorie

De training wordt verzorgd door een ervaren deskundige, die vanuit zijn achtergrond direct de vertaling legt naar de praktijk. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. O&i is een Accredited Consulting Practice en aangesloten bij het OOa.

 

Binnen het thema Continuous Performance Management bieden we ook de volgende (vervolg)opleidingen:
Leidinggeven aan continu verbeteren
Masterclass Continuous Performance Improvement

Meer informatie

De training ‘Continu verbeteren van processen’ bieden we op maat aan. Neem voor meer informatie contact op met Jan Mandemakers.